You are currently viewing Ny regel har udfordret Rømø Beach Jump

Ny regel har udfordret Rømø Beach Jump

  • Post author:
  • Post category:Nyheder

Det kom som en stor overraskelse for de frivillige fra Tinglev Rideklub, da Skov- og Naturstyrelsen afviste klubbens ansøgning ultimo 2021 om dispensation til afholdelse af det meget populære ridestævne på Lakolk strand på Rømø.

Begrundelsen for afslaget var, at Skov- og Naturstyrelsen vil indføre forbud mod ridning på den store sandstrand i sommerhalvåret – ganske som der er rideforbud på de fleste af landet strande.

Rideforbud på Lakolk Strand i sommerhalvåret

Finn Märcher fra Rømø Beach Jump udtaler: ”Ikke bare afslaget med men et totalt rideforbud på en strand med offentlig kørsel med biler virkede bare ikke rigtigt.” Men det var korrekt. Begrundelsen for forbuddet er, at den stærkt stigende brug af stranden ved Lakolk har øget risikoen for ulykker mellem heste, biler og gående. Forbuddet rammer alle, herunder de mange der lejer heste ud og arrangerer rideture på Rømø, samt de mange private der kører en tur til Lakolk for at ride en tur i den flotte natur. 

RBJ har lovet at oplyse om rideforbuddet

Efter diskussion af forskellige mulige løsninger for at opnå dispensation til RBJ 2022 måtte Finn Märcher på vegne af TRK lægge ’hovedet på blokken’ og indgå en aftale med Skov- og Naturstyrelsen om, at TRK vil sikre, at ingen ryttere forlader stævnepladsen til hest. Det betyder, at stævnepladsen fremover vil inkludere al parkering af hestetransportere og hestetrailere.

Finn Märcher fortsætter: ”Opnåelse af dispensationen har kun været mulig, fordi vi i de tidligere år har vist, at vi holder ord. Vi vil fortsat gøre vores – og vi forventer, at rytterne vil gøre deres – til at ingen heste vil være at finde på Lakolk Strand udenfor den indhegnede stævneplads. Kan vi ikke overholde dette, så vil årets RBJ kunne blive det sidste oplevelsesstævne på ”Danmarks største ridebane”, og han fortsætter: ”Der er fri ridning på Sønderstrand hele året, så der er alle velkommen til ride.” 

Datoer for tilmelding til årets RBJ

Erfaringen fra de senere års tilmeldinger er, at der bliver udsolgt ca. 15 min efter åbning for tilmelding til de mest populære klasser. Derfor har TRK i år delt tilmeldingerne op således:

Spring pony: 9. maj 

Spring hest: 11. maj

Dresssur: 13. maj

På den måde håber klubben, at DRFs hjemmeside ikke bryder sammen pga. det store pres. 

Tidspunkterne for de enkelte tilmeldinger offentliggøres på RBJs hjemmeside og profil på Facebook, så alle har en fair chance for at sidde klar ved tasterne, når tilmeldingen åbnes.

RBJs propositioner er allerede tilgængelig på DRF Go. 

Succes med morgenmad gentages 

RBJ vil igen i 2022 sælge en kop kaffe med rundstykker og en kanelsnegl, til de som møder op på stævnepladsen fra første start kl. 7.00.