Faciliteter til
Rømø Beach Jump

Bundforhold

Den store sandstrand ved Lakolk er naturens egen ”fiberbund” – den er så tilpas hård, at biler og lastbiler kan køre på den og hestene synker ikke i.Skulle der falde regn, så lader sandet vandet passere ned i undergrunden ganske hurtigt og effektivt. Strandbunden og ridebanerne er så faste, at lastbiler sagtens kan køre der. Ja selv Flyvevåbenet kan træne ørkenlandning med Hercules fly på stranden i 2018, da vi fredag skulle forberede baner til RBJ. 

NB! Bunden er ikke kunstig som på stranden i Florida. 

Ridebaner

I 2018 udvidede vi med dressur, og vi udvidede med flere baner i 2019.  Rømø Beach Jump 2020 byder velkommen med:

  • Ridebanespringning, 2 stk. a  60 x 110 m
  • Opvarmning spring, 4 stk. a 30 x 60
  • Dressur, 2 stk. 20 x 60 m
  • Opvarmning dressur, 3 stk. a 20 x 60 m
Tilskuerpladser
Mellem springarenaerne er der er siddepladser i 40” lastbiltrailere med udsyn til henholdsvis pony og hest. Der er stå pladser langs alle ridebaner.

Overnatning

Det er strengt forbudt at opholde sig og sove på stranden om natten!
Der findes utallige muligheder for overnatning på selve Rømø og i og omkring Skærbæk med både campingpladser, hoteller, bed & breakfast og sommerhusudlejning.

Se gerne under vores sponsorer og støt lokalt, når I skal overnatte på Rømø. Find også inspiration på Visit Rømø & Tønders hjemmeside.

Parkering

Der er etableret separate parkeringspladser for hestetransportere/lastbiler, biler med hestetrailere, og almindelige personbiler i sikkerhedsmæssig adskilt fra publikum.

  • Følg P-vagternes anvisning, så området benyttes og skades mindst muligt.
  • Brug de opstillede skraldeposer til alt dit affald.
  • Al hestemøg skal samles og smides i den dertil beregnede containere.

Det er meget vigtigt, at vi efterlader stranden i samme stand, som da vi ankom. Det skylder vi såvel naturen som Skov og Naturstyrelsen

Stævnestald

Skærbæk og Omegn Rideklub tilbyder en teltstald på adressen:
Juvrevej 21, 6792 Rømø
(ca. 5 km fra stævnepladsen på Lakolk strand)

Der er ikke mulighed for paddock og camping ved stævnestalden, ej heller at overnatte ved stævnestalden. Dog er mange gode muligheder for at være tæt på din hest.

Skærbæk og Omegns Rideklub vil være til stede ved teltstaldene døgnet rundt under hele stævnet, hvor de fordeler boksen. De vil også være behjælpelige med eventuelle spørgsmål i forbindelse med opstaldningen.

Betingelser:

  • Kun halm er muligt som strøgelse. 
  • Der vil være vand til fri afbenyttelse på pladsen, dog skal man selv medbringe spande til sin hest. Ligeledes skal man selv medbringe foder og hø til sin hest. Der er ikke vaskeplads ved teltstaldene
  • Det er udelukkende selvpas, og det er ikke muligt at få sin hest på fold.

Skærbæk og Omegns rideklub frasiger sig ethvert ansvar for skader eller lignende I forbindelse med opstaldningen, dog holder de øje med staldene og kontakter ejer af hesten ved sygdom eller andet.

Booking af bokse foregår via DRF GO https://go.rideforbund.dk/forside.aspx.

Kontaktinformation:
Jette Lykou Poulsen
E-mail: jettelykou@gmail.com
Mobil: 22999486

Opstaldning andre steder

Det er forbudt at opholde sig på stranden om natten, og det er derfor ikke muligt at etablere stævnestald på stranden, hvilket ellers ville være super fint!

Der findes forskellige muligheder på opstaldning af heste før, under og efter stævnet. Udover stævnestalden kan du benytte de forskellige muligheder, der er på Rømø. Det bedste overblik får du via Turistforeningen Rømø, som også gerne hjælper dig med gode råd. 

Private stalde:
Støt gerne vores sponsorer, hvis I gerne vil bo privat med jeres heste. Uden dem, intet Rømø Beach Jump.

Forplejning og salgsstader

Støtteklubben for Tinglev Rideklub har et cafeteria med salg af mad og drikke i en 40” lastbiltrailer. Der er borde og stole med udsyn til ridebanerne.

Salgsstader

Handlende inden for udstyr til hest og rytter har mulighed for at leje en plads til fremvisning og salg af deres produkter til det købestærke publikum.

Hercules Fly på Lakolk

RBJ 2018 - vi nåede det!

I dagene op til RBJ i 2018 havde Air Transport Wing Aalborg fået dispensation og tilladelse til at øve ”ørkenlanding” på stranden ved Lakolk fredag, samtidig med at TRK havde tilladelse til at anlægge ridebaner, tilskuerpladser m.m. Normalt vil hele stranden blive lukket af, når flyvevåbnet træner, og det ville have været en katastrofe for vores mange frivillige, som stod parat med fire lastvogne fyldt med materiel. Heldigvis fandt repræsentanter fra TRK og ATWA en løsning alle kunne leve med – og de allerede ankomne ryttere fik en ekstra opvisning og ”miljøtræning” af hestene på stranden.

Vi glæder os til at se jer!

Seneste nyheder