You are currently viewing Rømø Beach Jump slår rekord igen

Rømø Beach Jump slår rekord igen

  • Post author:
  • Post category:Nyheder

Det tog lige nøjagtig 30 min., så var de første klasser udsolgt, og efter tre timer var alle ponyklasser udsolgt. Undervejs brød Dansk Rideforbunds hjemmeside desværre ned på grund af de mange besøgende, som håbede på at få en plads i årets ridestævne, som finder sted den 11.-13. juni på Danmarks største ridebane – stranden ved Lakolk på Rømø. 

Tinglev Rideklub har i år udvidet, så de første ryttere kan konkurrere allerede fra fredag kl. 12.00. Der er dog fortsat et maksimum på 1.250 starter i ridebanespringning over den forlængede weekend, for det er, hvad de mere end 100 frivillige kan magte, når de første ryttere skal starte kl. 07:00 og de sidste kl. 20:30.

Corona-restriktioner

Selv om det af regeringens plan fremgår, at alle udendørsrestriktioner vil blive ophævet den 11. juni, så har rideklubben gjort alt, for leve op til de krav myndighederne har krævet i tilladelsen for afvikling af det populære oplevelsesstævne. Bla. vil stævnepladsen blive inddelt i zoner med kontrollører og med maksimum antal personer, og klubben har udarbejdet den krævede Sundhedsplan efter politiets anvisninger. 

 Anna Kasprzak kommer til Rømø

De senere års mulighed for at konkurrere i dressur ved Rømø Beach Jump skyldes først og fremmest rytteres efterspørgsel efter at kunne konkurrere i de – for dressurekvipager – ”anderledes” omgivelser, men i høj grad også ECCOs velvillige sponsorater. På den måde bliver RBJ og Sønderjylland sat på landkortet.

RBJs ankermand Finn Märcher udtaler i den forbindelse: ”Det har taget Tinglev Rideklub nogle år at få oplevelsesstævnet slået fast i rideverdenen, og nu er det lykkes. Men selv med over 100 frivillige så kan et stævne som RBJ, hvor alt skal transporteres ud og bygges op på stranden, ikke lade sig gøre uden økonomisk støtte udefra. Vi er meget glade for, at en af vores mange gode støtter ECCO i år repræsenteres af den kendte eliterytter og tidligere OL-deltager Anna Kasprzak, som kommer til RBJ for at overrække præmier.”

Jagtridning er populært

Midtjydsk Jagtrideklub har aftalt med Rømø Beach Jump, at ca. 50 af deres medlemmer må starte en jagt fra ponyspringbanen lørdag, den 12. kl. 10.15. Det bliver et flot syn når rytterne klædt i rødt og hvidt rider ind i arenaen til parade og derefter rider samlet to og to rundt på banen og springer over hegnet ud af banen. At jagtridning også er populært kan bla. ses ved, at alle pladser var booket i løbet af 224 timer, og at en af ekvipagerne kommer fra Samsø og to ekvipager fra Sportsrideklubben i København kun for at deltage i jagten. 

Godt for det lokalt erhvervsliv

Det lokale erhvervsliv har fået øjnene op for de mange muligheder ridestævnet giver på Rømø og omegn. Udlejere af sommerhuse, hytter, værelser, hestebokse og græsmarker byder sig til, ligesom detailhandel og spisesteder mfl. nyder godt af de mange gæster.

Fakta om Rømø Beach Jump 2021

– Mere end 1.250 starter i ridebanespringning

– Ca. 400 heste til Rømø i weekend

– De fleste er opstaldet rundt omkring i små stalde. 

– Ca. 300 ryttere, heraf er halvdelen ponyryttere

– Mere end 100 frivillige hjælpere

– Første start kl. 07:00 og sidste ved kl. 20:30 tiden

Kontaktperson: 

Rømø Beach Jump, Finn Märcher, 20 42 47 64, fimorama@gmail.com 

Midtjydsk Jagtrideklub, Henriette Kristensen, 51 24 59 30, midtjydskjagt@gmail.com